Services – Apotheek Seinpost – Den Haag

Apotheek Seinpost

Apotheek Seinpost

Welkom op de website van Apotheek Seinpost. Wist u dat wij sinds dit jaar iedere maandag t/m vrijdag geopend zijn van 8.00 - 18.00 uur. Via onze website kunt u 24 uur per dag informatie krijgen over geneesmiddelen en gezondheid. Wist u dat... U een sms of email kunt ontvangen zodra uw medicatie klaar staat? Geef hiervoor uw telefoonnummer en/of mailadres aan ons door.

Inschrijven

Mijn Gezondheidsnet

Via Mijn GezondheidsNet kunt u uw medicatiebestellen, een medicijnpaspoort aanmaken en uw vraag stellen aan de apotheker. U ontvangt van ons een uitnodiging per mail. Heeft u geen mail ontvangen en wilt u zich wel aanmelden? Neem dan gerust contact op! (Let op: Mijn Gezondheidsnet vervangt het huidige patiëntenportaal op deze website)

Services

Veilig en betrouwbaar

Recepten die u ons aanbiedt aan de balie worden direct klaargemaakt en zo volledig mogelijk verstrekt. De geneesmiddelen die u op recept ophaalt en zelfzorggeneesmiddelen worden in uw medicatiedossier geregistreerd. Bij ieder recept wordt nagegaan of het medicijn samengaat met uw andere medicijnen of aandoeningen. Zo nodig vindt er overleg met de arts plaats en wordt er gekozen voor een ander geneesmiddel of een andere dosering.

Voor een veilig gebruik van u medicatie en het optimaliseren van onze dienstverlening is het van groot belang dat wij kunnen beschikken over de meest actuele informatie. Hier kunt u ons bij helpen door het melden van:
• Een opgetreden bijwerking
• Overgevoeligheden
• Wijzigingen in uw medicatie
• Wijzigingen in uw persoonsgegevens
• Eventuele zwangerschap of
zwangerschapswens, of het geven van
borstvoeding

Daarnaast is het belangrijk dat u zich aanmeldt voor het Landelijke Schakel Punt, zodat andere zorgverleners uw actuele medicatiegegevens kunnen opvragen als dit nodig is, en u ons toestemming verleent voor het opvragen van relevante labwaarden.

Herhaalservice

Gebruikt u chronische medicatie? Dan is het mogelijk dat uw medicatie automatisch voor u wordt klaargezet. Iedere 3 maanden vragen wij een recept aan bij uw arts en wordt de medicatie voor u klaargemaakt. Zodra uw medicatie klaar staat ontvangt u van ons een telefonisch of per sms bericht. Bij een grotere complexiteit in de geneesmiddelen is het ook mogelijk om de medicatie in een medicatierol te ontvangen. Meer informatie hierover kunt u aanvragen bij de apotheek.

Bezorgservice

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om uw medicatie in de apotheek af te halen, dan hebben wij een bezorgservice beschikbaar. Zowel uw chronische medicatie als andere apotheekartikelen kunnen gratis bij u bezorgd worden. Eventuele betaling van producten ontvangt u maandelijks per rekening thuis. Het verlenen van een automatische incasso is bij ons ook mogelijk.

Central Filling

Apotheek Seinpost maakt bij de verwerking van een deel van de recepten gebruik van ‘Central Filling’. Dit houdt in dat uw recept beveiligd naar een externe apotheek wordt gestuurd om daar voor u gepakt en geëtiketteerd te worden. Deze medicatie wordt vervolgens bij ons in de apotheek geleverd en door ons gecontroleerd op juistheid en volledigheid.

Heeft u bezwaar dat wij gebruik maken van deze service voor uw medicatie? Geef dit dan schriftelijk aan ons door.

Medicatieconsult

Bent u 65 jaar of ouder en slikt u dagelijks vijf (of meer) verschillende medicijnen voor
verschillende aandoeningen? Is het daarnaast zo dat uw nieren minder goed werken? Of
bent u de afgelopen 12 maanden gevallen? Vergeet u regelmatig uw medicijnen in te nemen of merkt u dat u andere problemen heeft met de inname van de medicatie?
Dan is het belangrijk om tenminste een keer per jaar samen met uw huisarts of apotheker uw medicatie gebruik te bespreken. Heeft u interesse in een gesprek met uw apotheker over uw medicatiegebruik? Neem dan gerust contact op met de apotheek!

Oude medicatie

Medicijnen die u niet meer gebruikt, kunt u bij ons afgeven aan de balie of meegegeven aan de bezorger. Voor naalden en spuiten zijn er kosteloos speciale naaldencontainers beschikbaar. De apotheek draagt zorg voor een correcte wijze van vernietiging.

Wat kunnen wij nog meer voor u doen?

Wij geven u graag advies over zelfzorgmedicatie, waar u geen recept voor nodig hebt. Ook bij deze medicijnen is het belangrijk dat er wordt gekeken of het geen wisselwerking heeft met uw eigen medicatie. Haal daarom zelfzorgmedicatie ook altijd bij uw apotheek.

Wij geven advies over juist gebruik van uw medicatie of hulpmiddelen hierbij.

Wij verstrekken een medicijnpaspoort als u op reis gaat of een medicijnoverzicht als u een afspraak heeft met een specialist.

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan huidverzorgingsproducten van La Roche Posay en Vichy. Onze gecertificeerde assistenten geven u hier graag advies over.

Onze apotheker heeft iedere dinsdag van 10 tot 11 uur een inloopspreekuur voor al uw vragen. Wilt u eens uitgebreid uw medicatie bespreken? Maak dan gerust een afspraak met de apotheker. Dit kan zowel in de apotheek als bij u thuis.

Apotheek Seinpost heeft ervaring met verschillende applicaties voor digitale toedienregistratie. Zo zorgen wij samen met de thuiszorg en de verzorgingshuizen voor een veilige toediening van uw medicatie.

Recepten en uw medicatieoverzicht kunt u ook aanvragen via onze website (www.apotheekseinpost.nl) en met de ‘Mijn medicijnen app’.